Uutiset

Case: Empower Oy – Digitalisaatiota vauhdittamassa

28.9.2017

Empower_logo_jpg
Pohjoismaisella energiamarkkinalla kasvava kysyntä ja muutokset lainsäädännössä vauhdittavat investointeja paitsi sähköverkkoihin myös verkonhallinnassa tarvittaviin IT- ja tietoliikennejärjestelmiin. Vastatakseen energia-alan muuttuvaan kysyntään Empower panostaa digitalisaatioon ja siihen liittyviin ratkaisuihin, jotka palvelevat esimerkiksi energiayhtiöiden automaatioverkon hallintaa ja asiakkaiden mittarien luentaa.

Uusien palveluiden keskiössä on Internet ja erityisesti teollisuutta kiinnostavat IoT (Internet of Things) –ratkaisut. IP-pohjaisen tiedonsiirron avulla voi tietoa siirtää tietoturvallisesti, hyödyntää selainpohjaisia käyttöliittymiä, ohjata käyttölaitteita ja tarjota reaaliaikaisia palveluja kuten konferenssipuheluja tai videovalvontaa. Todellisuudessa uusien sovellusten käyttöönotto ei kuitenkaan ole täysin mutkatonta, koska esimerkiksi energiaverkot ovat pullollaan sarjaliikennepohjaisia tietoliikennejärjestelmiä.

4RF radiomodeemeilla uutta suorituskykyä ja skaalautuvuutta tulevaisuuteen

Viimeisen vuoden aikana Empower IM Oy on korvannut sekä omia että asiakkaidensa analogisia sarjaliikenneyhteyksiä digitaalisilla 4RF:n Aprisa SR ja SR+ radiomodeemeilla. Nämä laitteet on suunniteltu nimenomaan kriittisen infrastruktuurin valvontaa sekä hallintaa varten ja ne hyödyntävät IP-tiedonsiirtoa radiorajapinnan yli. Projektipäällikkö Arto Käpynen Empower IM:n Televerkot-yksiköstä kertoo: ”Aiemmin asennetut analogiset radiolinkit ovat tulleet elinkaarensa päähän. Laitteisiin on nykyään vaikeaa saada varaosia ja teknologisesti ne ovat auttamatta vanhentuneita. Olemmekin testanneet ja käyttäneet laboratorio- ja kenttäolosuhteissa eri korvausratkaisuja ja kokemustemme mukaan 4RF:n radiomodeemit ovat olleet ylivoimaisia”.

”4RF:n radiomodeemien ehdottomia vahvuuksia ovat luotettavuus, kustannustehokkuus ja selkeä sekä helppokäyttöinen konfigurointikäyttöliittymä. Lisäksi laitteissa valmiina olevat monipuoliset Ethernet- ja sarjaporttiliitännät ovat tehneet meihin vaikutuksen,” Käpynen jatkaa. ”Yhteistyömme NDC Networksin kanssa on ollut saumatonta ja saamamme palvelu sekä tekninen tuki on ollut ensiluokkaista. Odotamme myös mielenkiinnolla, miten NDC:n uudet F-Securen osaamiseen perustuvat tietoturvaratkaisut täydentävät radiomodeemiratkaisuja”.

Lisätietoja: Tatu Tahkokallio +358 40 5026166

Avainsanat: , , ,

← Takaisin uutislistaan