top of page

“Match made in HEL” livestriimaus toteutettiin RADin AirmuxillaFinavia ja Finnair järjestivät Helsinki-Vantaan lentokentällä 24.5. “Match made in HEL” muotinäytöksen – jonka näyttämönä toimi kiitotie 2, ja kulissina Finnairin Airbus A340 lentokone. Sanoma ja Ylen A-studio olivat paikalla kuvaamassa ja tarjosivat tapahtuman reaaliaikaisena lähetyksenä. Tätä varten Finavia tarvitsi luotettavasti toimivan tietoliikenneratkaisun, joka tarjoaisi riittävästi siirtokapasiteettia. LTE-yhteyksiä ei pidetty riittävän luotettavina, joten Finavia pyysi NDC:n apua tietoliikenneyhteyksien toteuttamiseksi. Ratkaisuna käytettiin RAD Airmux 5000 point-to-multipoint järjestelmää.

  • Tukiasema Finavian toimitalon katolla, josta noin 1km matka näyttämölle

  • Tukiaseman kapasiteetti 200Mbps – ei vaadi erillistä taajuuslupaa

  • 2kpl päätelaitteita, joiden kokonaiskapasiteetti 25Mbps/kpl; kapasiteetti (upstream/downstream) säädettävissä tarpeen mukaaan

  • Siirtonopeus verkkoon päin 23Mbps

“NDC:n apu ja asiantuntemus oli kovaa valuuttaa. Meidän kannalta oli hyvää tuuria, että vapaan taajuusalueen laitteet löytyivät heti varastosta ja tekninen asiantuntija pääsi paikalle lyhyellä varoitusajalla. Linkkiyhteys saatiin tunnissa pystyyn ja heti toimimaan – ei olisi voinut paremmin mennä.” Finavian Ilkka Hämäläinen summaa. Lisätietoa RAD:in Airmux 5000 järjestelmästä Markus Ahoselta, markus@ndc.fi


bottom of page