Airmux-5000: Lupavapaa verkko kiinteisiin ja liikkuviin kohteisiin


RAD Airmux 5000 ja Airmux 5000 Mobility -tuotteet ovat WLAN-verkkojen tavoin toimivia langattomia verkkoja, joissa yhdellä tukiasemalla palvellaan useita päätelaitteita. Verkot toimivat lupavapailla 5GHz WLAN-taajuuksilla, mutta ovat radio-ominaisuuksiltaan ja kantamaltaan tehokkaampia, ja niillä voidaan rakentaa jopa kymmenien neliökilometrien kokoisia langattomia verkkoja.

Airmux 5000: Kaupunki- ja kampusverkkoja palvelutasosta tinkimättä Airmux 5000 -järjestelmä koostuu tukiasemista sekä päätelaitteista. Tukiasemien nopeudet vaihtelevat 25-250Mbit/s ja päätelaitteet 5-100Mbit/s välillä. Järjestelmän keskeisimmät edut liittyvät ominaisuuksiin, jolla kullekin päätelaitteelle voidaan varmistaa sille määritelty SLA.

  1. Asymmetriset kanavat: Upload/download -kaistanleveys on säädettävissä vapaasti välillä 50/50% – 92/8%

  2. Kapasiteetin hallinta: Kunkin päätelaitteen saama kapasiteetti voidaan määritellä erikseen.

  3. SLA-riippumattomuus vikatilanteissa: Jos yksi tukiaseman piirissä olevista päätelaitteista joutuu häiriöiden seurauksena pudottamaan modulaationsa 64QAM-modulaatiosta BPSK-modulaatioon, järjestelmä ei pudota tukiaseman muiden päätelaitteiden SLA:ta.

Näin voidaan rakentaa kiinteitä verkkoja, esim. langattomia yhteyksiä eri rakennusten välillä. Suomessa Airmux 5000-verkkoja käytetään mm. kriittisten turvakohteiden kameravalvonnan toteuttamisessa.

Airmux 5000 Mobility: Laajakaistaa 200km/h Airmux 5000 Mobility mahdollistaa laajakaistaisen verkon liikkuviin kohteisiin, ja sitä käytetään mm. satamien, juna- ja raitiovaunuliikenteen, metrojen sekä logistiikkakeskusten tiedonsiirron järjestämiseen. Junissa yhteyttä käytetään mm. kamerakuvan siirtoon ja internet-yhteyksien tarjoamiseksi matkustajille. WLAN-verkkoilla rakennettuihin mobiilisovelluksiin verrattuna Airmuxin etuja ovat mm…

  1. Vähemmän tukiasemia. Airmuxin radioteknologia on WLAN-tekniikoita edistyneempi, ja mahdollistaa jopa 10km kantaman. Esimerkiksi satamakäytössä 20 WLAN tukiaseman verkko voidaan korvata kahdella Airmux 5000 -tukiasemalla.

  2. Nopea handover. Toisin kuin WLAN, Airmux Mobility on suunniteltu liikkuvia kohteita varten, ja sen handover-ajat ovat erittäin lyhyitä. Käytännössä Airmuxilla toteutetaan mm. yli 200km/h kulkevien junien tietoliikenneyhteyksiä.

Hyvä esimerkki Airmuxin toimivuudesta on USA:ssa rakennettu verkko poliisiveneiden kamerakuvan siirtämistä varten. Ks. myös case-dokumentti aiheesta alla.


Lisätietoja


NDC Networks Oy

Niittymäentie 9

02200 Espoo

Finland

Y-tunnus: 0362440-9

ALV: FI03624409

Tietosuojapolitiikka

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© NDC Networks Oy 2018 and beyond. All your base are belong to us.