top of page

B+B SmartFlex Leican SmartNet ratkaisun ytimessä


B+B SmartFlex on monipuolinen ja tehokas reititin, jonka suorituskyky riittää vaativien sovelluksien toteuttamiseen. Laitteen kilpailukyky perustuu neljään asiaan: Joustavuus, luotettavuus, ohjelmoitavuus, ja keskitetyt hallintatyökalut. Leican SmartNet verkko toteutettiin B+B Smartworxin SmartFlex-reitittimillä.


​​Joustavuus SmartFlex-reitittimet tilataan tehtaalta aina tarpeeseen sopivalla tavalla kalustettuina. Alla keskeiset ominaisuudet ja optiot.

 • Vakio-ominaisuudet:

 • 2 x Ethernet

 • IO: 2 x digitaalinen input, 1 x digitaalinen output

 • USB-portti (josta saa mm. sarjaliikenneyhteyden)

 • SD-korttipaikka

 • 2 x SIM-korttipaikka

 • Lisäoptiot:

 • 3 ethernet-porttia

 • WLAN 802.11 b/g/n

 • Sarjaliikenne (RS232/422/485)

 • Ympäristö

 • EN50155-T2 käyttölämpötila-alue -45°C..+75°C

 • Käyttöjännite 10-60VDC

 • Rautatiehyväksytty: Yhteensopivuus EN50121-3-2 EMC emissiovaatimusten kanssa

 • Pienikokoinen, asennusvaihtoehdot seinäasennus ja DIN-kisko

 • Ulkoiset antenniliitännät, 1 ethernet-portti, I/O-liitäntä, USB, GPS

 • Monipuoliset konfigurointimahdollisuudet

Luotettavuus Asiakkaidemme kokemukset laitteen luotettavuudesta ovat erinomaisia – esimerkkinä mm. Leica Geosystemsin SmartNet tukiasemaverkosto, Vaconin etäyhteysratkaisu sekä G4S:n kameravalvontaratkaisu Iiris. SmartFlexin alusohjelmisto on Linux-pohjainen, ja sitä päivitetään jatkuvasti. Tämä takaa sen, että ohjelmisto sisältää aina viimeisimmät ominaisuudet ja tietoturvapäivitykset. Kaikissa B+B Smartworxin reitittimissä on useita watchdogeja, joiden avulla reititin toipuu odottamattomistakin tilanteista:

 • Rautatason watchdog-piiri monitoroi prosessorin toimintaa. Jos se lakkaa reagoimasta, tai esim ylikuormittuu, watchdog sammuttaa sähköt laitteesta

 • Softatason watchdogit monitoroivat keskeisiä laitteen ominaisuuksia (esim internet-yhteyden puuttuminen) ja käynnistävät laitteen uudelleen tarvittaessa

 • Käynnistysmoodien avulla reitittimen voi käynnistää etukäteen määritetyssä käynnistysmoodissa esim lähettämällä laitteelle SMS tai monitoroimalla IO-kytkennän tilaa

Ohjelmoitavuus Spectressä on BusyBox Linux käyttöjärjestelmä, ja laitteeseen voidaan asentaa omia C ja Python -sovelluksia. Laitteessa on tehokas prosessori, 512 MB RAM ja 256MB flash-muistia. Valmiita, ilmaisia ohjelmia on jo yli 50.

Keskitetyt hallintaohjelmistot SmartWorx Hub on web-pohjainen hallintaohjelmisto, jonka avulla kaikkia B+B:n reitittimiä voidaan konfiguroida. Konfiguraatioprofiilien avulla voidaan hallita suuriakin laitemääriä yhdellä napin painalluksella. R-SeeNet on B+B-reitittimille erikseen suunniteltu monitorointiohjelmisto. VPN-alustaksi suosittelemme OpenVPN:ää sen joustavuuden ja yleisen, tasalaatuisen saatavuuden vuoksi. SmartFlex tukee myös useita muita VPN-tekniikoita.

Kysy Lisää! Kysy lisää B+B:n reitittimistä ja etäyhteysratkaisuista: Mikko Kiertonen, mikko.kiertonen@ndc.fi, 050 465 4885


bottom of page