Case: Äänekosken Energiassa kaukovalvontaa mobiilireittimillä


Äänekosken Energia haki langatonta tiedonsiirtoratkaisua vesilaitosten kaukovalvontaan ja varayhteydeksi. NDC:n toimittama ratkaisu tarjosi enemmän mahdollisuuksia, kuin Äänekosken Energia osasi odottaa.

Palvelua ja yllättävää toiminnallisuutta Ratkaisuksi valikoitui B+B:n SmartFlex-mobiilireitittimet ja Ukko Mobilen LTE450 mobiiliverkko. NDC auttoi OpenVPN-ratkaisun integroinnissa olemassa olevaan ympäristöön.


​​"Laitteella on sopiva hinta ja palvelu toimii oikein hyvin. Saimme asiantuntevaa palvelua NDC:ltä ja on hienoa, että teknistä tukea saa suomeksi. Lisäksi B+B:n mobiilireititin sopii moneen käyttötarkoitukseen” Atte Myllylä Äänekosken Energialta kertoo ja jatkaa: ”Yksi käytössä hyödylliseksi osoittautunut ominaisuus on SmartFlexiin saatavat lisäohjelmistot. Liitimme SmartFlexin RTU:n sarjaporttiin ja lisäohjelmiston avulla konvertoimme Modbus RTU -viestit Modbus TCP -viesteiksi.”

Taustaa Äänekosken Energia on Äänekosken kaupungin omistama energiayhtiö, joka vastaa Äänekosken kaupungin ja lähiseudun energia- ja vesihuollosta. Ukkoverkot Oy operoi Ukko Mobilea, Suomen ainoaa LTE-verkkoa, joka kattaa koko maan. Se toimii matalalla 450MHz taajuudella. Verkon suunnittelussa on panostettu toimintavarmuuteen kaikissa olosuhteissa ja Ukkoverkot palveleekin erityisesti huoltovarmuuden kannalta tärkeitä asiakkaita.

Lisätietoja Lisätietoja mobiiliratkaisuistamme Markus Ahoselta (kaukokäyttö) ja Mikko Kiertoselta (teollisuus). Markus Ahonen, markus.ahonen@ndc.fi, 045 670 9872 Mikko Kiertonen, mikko.kiertonen@ndc.fi, 050 465 4885


NDC Networks Oy

Niittymäentie 9

02200 Espoo

Finland

Y-tunnus: 0362440-9

ALV: FI03624409

Tietosuojapolitiikka

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© NDC Networks Oy 2018 and beyond. All your base are belong to us.