Case G4S: Luotettavuus kameravalvontaliiketoiminnan kulmakivenä


G4S:n asiakkailla oli lisääntyvä tarve valvoa kohteita, joissa tallentimen sijoittaminen paikallisesti ei ole mahdollista. Tätä varten G4S lanseerasi vuonna 2013 Iiris Kameravalvontapalvelun, jossa kamerakuvaa siirrettäisiin mobiiliverkon yli tallentimelle. G4S on yksi Suomen suurimmista turva-alan yrityksistä, jonka palveluihin kuuluvat mm. kameravalvontapalvelut. Tyypillisessä toteutuksessa kohteen kamerat liitetään lähiverkon kautta paikalliseen tallentimeen, johon valvomo ottaa etäyhteyden. Kapasiteettitarpeiden vuoksi etäyhteydet on tyypillisesti toteutettu kiinteiden yhteyksien avulla.

Uusia asiakastarpeita G4S:n asiakkailla oli lisääntyvä tarve valvoa kohteita, joissa tallentimen sijoittaminen paikallisesti ei ole mahdollista. Tätä varten G4S lanseerasi vuonna 2013 Iiris Kameravalvontapalvelun, jossa kamerakuvaa siirrettäisiin mobiiliverkon yli tallentimelle. Pian palvelun lanseerauksen jälkeen mobiiliyhteyksien toimivuudessa ilmeni ongelmia. Mobiilipalvelut asetettiin liiketoimintakieltoon kunnes ongelmat saataisiin ratkaistua. Robin Höckert, Solution Manager, G4S kertoo: ”Alkuperäisessä Iiris-ratkaisussa käytetty reititin osoittautui käytössä epäluotettavaksi, ja jouduimme jatkuvasti resetoimaan laitteita paikan päällä. Koska asennuskohteet olivat ulkotiloissa ja hankalasti saavutettavissa, huoltokäynnit tekivät kannattavan liiketoiminnan mahdottomaksi. Totesimme, että ainoa ratkaisu olisi suunnitella tietoliikenneratkaisu uudelleen, ja siksi heitin haasteen NDC:n kavereille.”

Tuotekehitystä ja räätälöintiä G4S:n vaatimukset olivat liiketoiminnalle ominaiset: kulujen on pysyttävä kurissa, mutta ratkaisun on oltava luotettava. NDC:n kehittämän ratkaisun lähtökohtana oli käyttää teollisuuskomponentteja sekä mahdollisimman vakaata reititintä, joka kuitenkin kestäisi Suomen sääoloja. Reitittimeksi valikoitui Amerikkalaisen B+B Smartworxin reititin, jonka luotettavuus testattiin muutamassa vaikeaksi tunnetussa kohteessa. Lisäksi kokonaisratkaisu vietiin kylmälaboratorioon olosuhdetesteihin luotettavuuden varmistamiseksi. ”NDC:llä oli ammattitaitoa, kiinnostusta ja innostusta kehittää juuri tarpeisiimme sopiva kokonaisratkaisu, ja saimme kehitysprojektin aikana NDC:ltä useita hyviä ideoita ja ratkaisuvaihtoehtoja, joiden perusteella lopullinen tuote määriteltiin”, Robin kertoo.

Onnistunut käyttöönotto G4S Iiris 3G otettiin uudelleen käyttöön syksyllä 2013 ja vuoden 2015 lopussa valvontakohteita oli yli 200 ympäri Suomea. Ratkaisun luotettavuus yllätti positiivisesti: ”Yhtään reititintä ei ole resetoitu, eikä yhtään laitetta ole vikaantunut. Aika hyvin, kun ottaa huomioon, että pisimpään palvelleet laitteet ovat olleet käytössä ulkotiloissa jo kolme Suomen talvea.”

Iteratiivista kehitystä Iiris 3G -tuotteen kehitys on jatkunut tasaisesti. Asennettavuutta helpotettiin erillisen asennuslevyn avulla ja viime vuonna siirryttiin B+B Smartworxin LR77 LTE-reitittimiin, joiden avulla yhden reitittimen kautta voidaan kytkeä jopa 4 HD-kameraa. Uusia ideoita testataan ja otetaan käyttöön yhdessä suunnitellen. ”Iiris Kameravalvonta on ollut meille kaupallinen menestys. NDC on osoittautunut luotettavaksi partneriksi, jonka tukipalvelut ovat toimineet hyvin, ja joka ottaa kehitysehdotuksia sisältävän palautteen aina positiivisin mielin vastaan. ”

NDC: Tuotekehitystä asiakkaan tarpeisiin Olemme parhaillamme, kun pääsemme yhdessä suunnittelemaan tarpeisiinne sopivan ratkaisun. Jos sinulla on tietoliikenteeseen liittyvä tuotekehityshaaste, ota yhteyttä. Autamme mielellämme. Ota yhteyttä!


NDC Networks Oy

Niittymäentie 9

02200 Espoo

Finland

Y-tunnus: 0362440-9

ALV: FI03624409

Tietosuojapolitiikka

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© NDC Networks Oy 2018 and beyond. All your base are belong to us.