Case: Vikasietoinen IEC-101/104 tietoliikenneyhteys


Suomessa on useita vanhentuvien kuparikaapeleiden päälle rakennettuja sähköasemia, ja nämä hapantuvat kuparikaapelit aiheuttavat jatkuvasti tiedonsiirto-ongelmia. Sähköasemat ovat kriittinen osa sähköverkkoja, ja siksi sähköasemien tiedonsiirtoyhteyksien pitää olla luotettavia.

Riesana katkeilevat kuparit Asiakkaamme sähköasema kärsi toistuvista tietoliikenteen katkoksista. Katkokset johtuivat siitä, että pääyhteytenä käytetty kupariyhteys vikaantui usein, ja yhteyden korjaaminen kesti pitkään. Lisäksi uusien yhteyksien toimitusajat saattoivat venyä kohtuuttoman pitkiksi. Koska asiakkaalla on paljon sähköasemia, nämä kaksi ongelmaa haluttiin ratkaista yhdellä sapluunalla.

Kattava ratkaisu yksissä kuorissa Ratkaisu rakennettiin sähköverkkojen tiedonsiirtoa varten suunnitelluilla SecFlow-2 reitittimillä. RAD SecFlow-2 on DIN-kiskoon asennettava reititin, johon saa optiona 3G-modeemin. Lisäksi siinä on kattava DPI-palomuuri (DPI = Deep Packet Inspection) jolla SCADA-liikenne voidaan suojata vahvasti.


Reitittimen monipuolisuuden ansiosta yhteydet voitiin toteuttaa useilla eri tavoilla. Liitännät mahdollistavat kupari-, kuitu- ja mobiiliverkon hyödyntämisen yhteyksien varmistamiseksi. Liikenne välitetään samanaikaisesti useaa eri reittiä omina VPN (Virtual Private Network) yhteyksinään. Reititin valitsee automaattisesti parhaan mahdollisen reitin ja käyttää sitä. Palomuurilla varmistetaan, että vain sovittu liikenne pääsee yhteyden läpi.

Kaupan päälle: IEC101 –> IEC104 muunnos Sokerina pohjalla sähköasemien yhteydessä olevat IEC-101 protokollalla toimivat radiomodeemikierrot muunnetaan IEC-104 liikenteeksi suoraan ala-asemalla. Näin liikenne on sähköasemalta lähtiessään puhdasta IP-liikennettä, eikä SCADA:n yhteyteen tarvita erillisiä sarjaliikennettä vastaanottavia COM-koneita.

Monistettava konsepti SecFlow-2 reitittimeen perustuva ratkaisu on käyttökelpoinen siksi, että yhdellä laitekonfiguraatiolla voidaan taklata 95% kaikista asiakkaan sähköasemien tiedonsiirto- ja tietoturvaongelmista. Standardoitu ratkaisu helpottaa huoltotoimintaa, ja vähentää erimerkkisten laitteiden aiheuttamaa ylläpito-ongelmaa.

Lisätietoa Kysy lisää: Markus Ahonen, markus.ahonen@ndc.fi, 045 670 9872 Vesa Karppi, vesa.karppi@ndc.fi, 0400 871 107


NDC Networks Oy

Niittymäentie 9

02200 Espoo

Finland

Y-tunnus: 0362440-9

ALV: FI03624409

Tietosuojapolitiikka

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© NDC Networks Oy 2018 and beyond. All your base are belong to us.