top of page

Elenia Lämpö ja NDC Networks solmivat yhteistyösopimuksenElenia Lämpö Oy ja NDC Networks Oy ovat solmineet sopimuksen Elenian langattoman tietoliikenneverkon suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta. Kaukokäyttöverkon tietoliikenneverkkoa koskeva sopimus on 3,5-vuotinen ja se kattaa lämpöverkon ohjaukseen tarvittavien tietoliikennelaitteiden ylläpidon, valvonnan ja huollon. Elenia Lämmön uusi kaukokäyttöverkko perustuu luvanvaraiseen 1.35GHz Kaukokäyttö-WiMAX tekniikkaan. Sillä korvataan nykyinen, vanhoihin puhelinlinjoihin perustuva kaukokäyttöverkko. Langaton WiMAX-tekniikka vähentää tietoliikennekatkoja ja tekee näin verkon etähallinnasta luotettavampaa. WiMAX-ratkaisussa käyttäjäorganisaatiolla on mahdollisuus vaikuttaa sekä varmistuksiin että varavoimaratkaisuihin – ja näin verkon kontrolli säilyy täysin omissa käsissä.

Uutta Suomessa – WiMAX taajuusalue kaukokäyttöä varten Viestintävirasto Ficora määritteli Suomeen vuonna 2013 uuden 1.35GHz taajudella toimivan taajuusalueen, joka suunniteltiin erityisesti kaukokäytön tarpeisiin. Matalan taajuuden vuoksi yhdellä tukiasemalla saadaan katettua yli sata neliökilometriä, ja verkon suorituskyky vastaa nykyaikaisen kaukokäytön tarpeisiin mm. kapasiteetin, luotettavuuden ja tietoturvan osalta. Sama tekniikka on käytössä mm. Savon Voiman siirtoverkossa. Elenian myötä Suomessa on käytössä jo seitsemän Kaukokäyttö-WiMAX verkkoa.

Lisätietoja Lisätietoja sopimuksesta ja ratkaisun tekniikasta antavat Ville Kajan Elenia Lämpö Oy:stä p. 0400-571082 sekä Markus Ahonen NDC Networks Oy:ltä p. 045 670 9872.

#Ratkaisumyynti #WiMAX

bottom of page