Case: Kameravalvonta mobiiliverkon yli


Kameravalvonta on tyypillinen M2M-sovelluskohde turvapalveluita tuottavissa yrityksissä. IP-kameroiden ominaisuudet ja operaattoriverkkojen kapasiteetti ovat kehittyneet siihen pisteeseen, että ammattikäytössä olevia kameravalvontajärjestelmiä voidaan nyt rakentaa mobiiliverkkoja hyödyntäen.

Ratkaisua valitessa kaksi seikkaa nousee ylitse muuten määrittämään ratkaisua: kameran tietoliikennevaatimukset sekä tietoliikenneratkaisun luotettavuus.


Tietoliikennehaasteet: Liikkeentunnistus ja verkon viiveet Kameravalvonnan tiedonsiirtokapasiteettitarve on niin suuri, ettei serveripohjainen liikkeentunnistus ole käytännössä taloudellisesti mahdollista, vaan ratkaisussa on käytettävä kamerapohjaista liikkeen tunnistusta. Vaikka operaattorit myyvät “rajatonta käyttöä” dataliitt