IoT:n kymmenottelija - Option CloudGate mobiilireititin (+ asiakascase)Päädyitkö IoT-projektiin, jossa pyydetään kuuta taivaalta? Option CloudGate on modulaarinen ohjelmoitava mobiilireititin, jonka kyvykkyyttä osaa arvostaa parhaiten siinä vaiheessa, kun projekti on päätynyt umpikujaan eikä muuta vaihtoehtoa näytä olevan kuin oman laitteen rakentaminen.

Case-esimerkki

Saimme eräänä keskiviikkona pyytämättä ja yllätyksenä tarjouspyynnön - jonka deadline oli jo seuraavan viikon maanantai. Yritys kehitti palvelua, joka onnistuneen pilotin jälkeen vietäisiin tuhansiin koteihin. Sähköisiä rajapintoja oli useita, koska laitteen piti pystyä lukemaan mm. eri-ikäisten lämmönvaihtimien tietoja sekä ohjaamaan niitä. Ensivaikutelmamme oli, että laite pitäisi rakentaa piirilevyistä lähtien jollain elektroniikan sopimusvalmistajalla.

Emme lannistuneet, vaan otimme vielä samana päivänä yhteyden Optioniin, jolta löytyi rautalaajennus joka soveltui suoraan käyttöön pienillä softamuutoksilla. Yleensä laitevalmistajille ohjelmiston (ja raudan) kustomointi on vaikea pala, kestää yleensä viikkoja saada, mutta saimme ehdotuksen jo seuraavana päivänä. LuvitRED tarjosi tarvittavat ohjelmistokyvykkyydet, ja hallintajärjestelmä perustui CloudGate Universe -alustaan. Käytännössä saimme yleensä 1-2kk kestävän selvittelyprojektin toteutettua 3 päivässä, ja maanantaina tarjous oli valmis. Hinnoittelukin oli kilpailukykyinen - etenkin elinkaarikustannuksiltaan, kun sitä vertailtiin sopimusvalmistajalla teetetyn raudan kalliisiin ylläpitokuluihin.