RADilta SecFlow-1 reititin SCADA-ympäristöihin


Juuri julkaistu RAD SecFlow 1 on erotinasemien ja muuntamoiden tiedonsiirtoon suunniteltu pienoisreititin, joka tuo kaikki SecFlow-ratkaisun edut pienemmässä koossa ja useampiin kohteisiin. Lue lisää RADin julkaisusta

Pieni on kaunista Uusi SecFlow 1 sisältää sopivan määrän tietoliikenneliitäntöjä, jotta sitä voidaan hyödyntää monipuolisesti SCADA-verkossa. Kupari- ja kuituliitännän ja RS232 & RS422/485 -sarjaliikenneporttien lisäksi SecFlow 1:n voi kalustaa 4G-modeemilla, jonka avulla voi toteuttaa esim. kohteen varayhteyden mobiiliverkon yli. Pienestä koostaan huolimatta SecFlow 1 sisältää kaikki isompien SecFlow-kytkimien ominaisuudet.

Osa isompaa perhettä RAD Secflow -tuoteperhe kattaa sähköverkkojen tietoliikenteen tarpeet kokonaisvaltaisesti: normaalien kytkin/reititinominaisuuksien lisäksi Secflow tarjoaa kattavat tietoturvaominaisuudet sekä laajat liitynnät sarjaliikennepohjaisen tiedonsiiron siirtämiseen Ethernet-verkossa. SecFlow -tuotteissa on sähköverkon protokollia ymmärtävä sovelluspalomuuri, joka osaa lukea mm. IEC104 ja IEC101 -viestien sisältöä ja päättelemään sisällön perusteella saako viestin lähettää eteenpäin. Secflow-tuotteiden käytön ajatuksena on, että jokaisessa verkon solmukohdassa (esim. muuntamo, erotinasema) voi olla palomuuritoiminnallisuus. Hajauttamalla palomuuri useaan pisteeseen estet