Uusia kykyjä ja kohtuutonta optimismia


Alkuvuodet ovat aina kiireistä aikaa, kun uuden vuoden suunnitelmia lähdetään toteuttamaan. Yksi näistä suunnitelmista oli teknisen tiimimme kasvattaminen, ja siksi käytin kuluneen vuoden aikana paljon aikaa asiantuntijoiden - ja tulevien asiantuntijoiden - jututtamiseen. Nyt näyttää jo hyvältä: Huhtikuun lopussa teknisessä tiimissämme on jo kuusi kyvykästä kaveria!

Aivopesua ja itsekriittisyyttä

Kun tiimiin tulee uusia jäseniä, siitä seuraa luonnollisesti prosessien ja periaatteiden läpikäyntiä, arvojen siirtämistä, firman strategian jalkauttamista yms. 'aivopesua' - mutta kun firman toimintaa esittelee uudelle silmäparille, se avaa oat silmät kaikelle, jonka voisi tehdä aiempaa paremmin. Niinpä olemme tutkineet omia toimintatapojamme uudessa valossa, jotta kehittyisimme jatkuvasti yhä paremmiksi työssämme.

Jämähtämistä vastaan

Jämähtämistä on estänyt myös se, että olemme rekrytoineet muutaman vastavalmistuneen tiimiimme. On ollut hienoa saada uutta osaamista, intoa ja tuoretta näkemystä toimistollemme - ja kuten odottaa saattaa, nuoren asiantuntijan 'kohtuuton optimismi' on mitä parasta vasta-ainetta ukkoutumiselle.


Marraskuussa 2017 aloittanut Touko Uhrman on yksi uusista kyvyistämme. Touko sai heti sylillisen vastuuta: Touko vastaa suurimman asiakkaamme teknisestä tuesta, organisoi koko tiimimme tukipalvelut, ja 'siinä sivussa' rakentaa uusia verkkoratkaisuja energia-asiakkaillemme.

Tavoitteita ja uskoa

Touko kertoo itse tavoitteistaan: "Asetin viime vuonna itselleni tavoitteeksi valmistua insinööriksi ja löytää kiinnostava, haastava työpaikka. NDC:n kautta molemmat onnistuivat: Aloitin NDC:llä marraskuussa, ja päättötyöni on palauttamista vaille valmis."

"Nyt kiinnostavat jo pidemmän aikavälin tavoitteet - päällimmäisenä on halu kehittyä tietoliikenteen ja tietoturvan ammattilaiseksi. Haluan kehittyä niin, että pystyn ottamaan haltuun vaikeimmatkin projektit ja taata asiakkaalle hyvää palvelua. NDC:n tiimissä haasteita riittää, ja hyvässä tiimissä oppia on tullut."

Toukon päättötyön aiheena on tietoturvallisen erotinasemaverkon rakentaminen ja käyttöönotto sähköverkkoyhtiössä. Projekti ei suinkaan ole helpoimmasta päästä, ja sen aikana Touko on mm. opetellut aina kimurantin Checkpointin palomuurin klusterointiin ja VPN-toiminnallisuuteen liittyviä taikoja. Muutenkin minusta vaikuttaa siltä, että päättäväisyys ja aiemmin mainittu 'kohtuuton optimismi' on vienyt Toukon projektia eteenpäin vaivattomasti ja aikataulua edellä. Eikö olekin niin, että ongelmien ratkaisemiseksi pitää uskoa, että ratkaisu on olemassa?

Markus Ahonen

markus@ndc.fi

#Tiimi

NDC Networks Oy

Niittymäentie 9

02200 Espoo

Finland

Y-tunnus: 0362440-9

ALV: FI03624409

Tietosuojapolitiikka

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© NDC Networks Oy 2018 and beyond. All your base are belong to us.