top of page

Case Istekki Oy - mukana liikkuva mobiiliyhteys Celerway GO:n avulla kotisairaalalle

Istekki Oy on suomalainen, kasvava ja kehittyvä yli 700 työntekijän informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian asiantuntijaorganisaatio. Istekki toimii valtakunnallisesti vahvana SOTE-organisaatioiden ja kuntien palveluintegraattorina. Tutustu täältä tarkemmin Istekkiin.


Palvelupäällikkö Antti Huuskonen Istekki Oy:sta lähestyi NDC Networksia lokakuussa 2020. Tehtävänanto oli seuraava: "Tarvitsisimme akkukäyttöisen mobiilireitittimen. Tulee tarpeeseen, missä hoitaja on potilaan kotona ja tarvitaan hoitolaitteesta tietoturvallinen yhteys kaupungin ja sairaanhoitopiirin järjestelmiin." Istekki oli testaillut ennen yhteydenottoaan erilaisia ratkaisuja mutta ei ollut löytänyt toimivaa ratkaisua. Kännykän mobiiliyhteyden jakaminen olisi aiheuttanut omat haasteensa ja verkkovirralla toimivat laitteet olivat liian hankalia arjen käytännön tilanteissa. Tartuimme toimeen ja päätimme NDC:llä ratkaista hoitajien päivittäin kohtaaman ongelman!


Nopeasti selvisi, että akkukäyttöisten mobiilireitittimien valikoima on sangen rajallinen. Vaatimus kunnollisesta tietoturvasta (IPsec) rajoitti valikoimaa entisestään. Riittävä akunkesto, kohtuullinen koko ja ennen kaikkea helppokäyttöisyys olivat rajaamassa mahdollisuuksia entisestään. Hyvin nopeasti ehdottomammaksi ratkaisuksi valikoitui Norjalainen Celerway GO laite.Laite oli meillekin uusi tuttavuus, joten ennen kuin laite toimitettiin 3kk kestoiseen pilottiin Istekille, se päätyi meidän tekniikan työpöydälle tutkittavaksi. Varmistimme, että laite vastaa paperilla luvattuja ominaisuuksia ja pystytimme valmistajan kanssa tarvittavan käyttöympäristön Istekin pilottia varten. Tämän jälkeen laitteen käyttö käytiin yhdessä Istekin tietoliikenneasiantuntijan kanssa läpi.


Istekki perehtyi laitteeseen ensin omissa testeissään ennen kuin se päätyi kenttätesteihin. Pilottihankkeessa hoitajat käyttivät laitetta omassa arjen työssään raportoiden havaintojaan. NDC:n ja Istekin tekniset osastot kävivät pilotin aikana havaittuja asioita yhdessä läpi ja iloksemme saimme kuulla käyttäjiltä positiivista palautetta, laitteen täyttäessä sille asetetut vaatimukset.


Istekki Oy:n kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta olemme ottaneet Celerwayn tuotteet laajemminkin valikoimiimme. Lue lisää Celerway GO laittesta ja ratkaisustamme etätyöläisen tarpeisiin.


Kysy lisää:

Jyri Vilamo

jyri@ndc.fi

040-1468424

bottom of page