Case Prowash: Autopesuloiden valvonta ja etähuolto

NDC toteutti Prowashille etäyhteydet autopesuloiden tiedonsiirtotarpeisiin. Etäyhteyttä tarvittiin autopesulan tilatietojen keräämiseen ja pesulan etähallintaan.


Prowash on markkinoiden johtava autonpesulaitteiden toimittaja Suomessa. Prowashin Washtec-pesukoneilla pestään noin puolet Suomen automaattipesuista.


Tarve etäyhteyksille


Prowash etsi luotettavaa ja helppokäyttöistä ratkaisua autopesuloiden etäyhteyksiin. Ensisijaisesti etäyhteyttä käytetään pesukoneiden tiedonkeruuseen. Tämän lisäksi pesukoneita voidaan etäohjata tarpeen vaatiessa sekä katsoa reaaliaikaista videokuvaa kohteesta.


“Etäohjauksen avulla saamme vähennettyä merkittävästi turhia huoltokäyntejä kohteisiin”, kommentoi Prowashin projektipäällikkö Jyrki Lasonen. “Etäyhteyspalvelun ansiosta asiakkaidemme palvelukokemus paranee, ja pystymme tarjoamaan heille kokonaan uudenlaisia palveluja.”


Fokuksessa helppo asennettavuus


Prowash etsi etäyhteysratkaisua, jonka asennus ja käyttö olisi mahdollisimman helppoa: Uusien kohteiden asennus pitää onnistua suoraviivaisesti ja ilman tietoliikenneasiantuntijaa. Kohteita on paljon ympäri Suomea, ja yhden kohteen asennukseen kuluva aika pitää minimoida.


Kokonaisratkaisu NDC:ltä


NDC toimitti Prowashille etäyhteyksien kokonaisratkaisun, joka sisältää asennusvalmiin kokoonpanon sekä etäyhteydet kohteisiin. Kun laitteet kytketään verkkoon, ne liittyvät automaattisesti etäyhteyspalveluun, eikä ylimääräistä konfigurointia paikan päällä enää tarvita.


“Laitteet tulevat NDC:ltä valmiiksi konfiguroituna ja koteloituna. Meidän pitää ainoastaan asentaa SIM-kortti ja kytkeä kaapelit”, sanoo Jyrki Lasonen.


Prowash liittää kaikki uudet pesulat etäyhteyspalveluun sitä mukaa kun niitä asennetaan. Tämän lisäksi on tavoitteena päivittää myös vanhat pesulat etäyhteyspalvelun piiriin huoltokäyntien yhteydessä.


NDC Etäyhteys teollisen internetin sovelluksiin


NDC Etäyhteys on operaattori- ja laiteriippumaton tapa rakentaa kaksisuuntainen, tietoturvallinen yhteys etäkohteiden ja taustajärjestelmien sekä käyttäjien välille. NDC Etäyhteys on toteutettu palveluna, jonka käyttöönotto on nopeaa ja vaivatonta. Ratkaisu on suunniteltu skaalautumaan järjestelmän kasvaessa. Etäyhteydet toimivat maailmanlaajuisesti, sekä mobiiliverkossa että kiinteässä verkossa.


Kysy lisää!


Kysy lisää NDC:n etäyhteysratkaisuista ja mobiilireitittimistä:


Mikko Kiertonen, mikko@ndc.fi, 050 465 4885.

cinia_tag_ndc.png