top of page

Ceragon IP-20S - Erinomainen radiolinkki sähköyhtiöille


Jos kuitua ei saa tai vanhat radiolinkit ovat tiensä päässä


Operaattorien kuituyhteyksiä ei ole saatavilla kaikille sähköverkon käyttöpaikoille, joihin tarvitaan laajakaistaista tietoliikennettä. Tällöin ainoa vaihtoehto on moderni ja tehokas IP-radiolinkki.


Radiolinkkiyhteyksiä on käytetty sähköverkoissa jo kauan. Vanha laitteisto alkaa ikääntyessään jossain vaiheessa virheilemään ja vikaantumaan. Laitteiden päivitys uudempiin kannattaa tehdä suunnitellusti ajoissa, eikä jäädä odottamaan yhteyden lopullista pimenemistä.13GHz, 100Mbit/s, 27.2km, 120cm antenni ja lähes 99.990% saatavuus - onko mahdollista?


Ceragon FibeAir IP-20S radiolinkillä saadaan kapasiteettia 100Mbit/s 13GHz taajuusalueella 120cm paraboliantenneilla lähes 30km asti lähes viiden yhdeksikön saatavuudella! Lyhyempiä yhteyksiä voidaan tehdä 15GHz tai 18GHz taajuusalueella ja pidempiä vastaavasti 7-8GHz taajuusalueella.


NDC Networks takaa linkkiyhteytesi toiminnan


NDC Networks on erilaisten radiojärjestelmien erikoisasiantuntija. Toimintamme 27 vuoden aikana kerätty kokemus ja asiantuntemus takaa, että linkkisi toimii niin kuin pitää. Varmistamme linkkijänteiden toimintaedellytykset ammattitason suunnittelutyökaluilla. Tarjoamme tueksenne myös kattavat asiantuntija- ja valvontapalvelut päivittäisten rutiinitehtävien ja mahdollisten ongelmatilanteiden hoitamiseksi.Ceragon IP-20S tarjoaa turvaa, tehoa ja huipputason toiminnallisuutta kompaktissa paketissa


Ceragon FibeAir IP-20S on all-outdoor mikroaaltolinkki, jolle sähkönsyöttö hoituu joko ethernet-kaapelia pitkin PoE-syötöllä tai suoralla DC-kaapelilla. Radio-osa kiinnitetään suoraan antennipeiliin, jolloin asennus sujuu nopeasti ja mastokiinnityksiä tarvitaan vain yksi. Laite on kompaktin kokoinen ja passiivisesti kuorensa kautta jäähtyvä.

Ceragon FibeAir IP-20S radiolinkin kapasiteetti on lisensseillä laajennettavissa 100Mbit/s - 500Mbit/s välillä. Sen ominaisuuksia ovat mm. liikenteen salaus, anti-malware, identiteetin hallinta, keskitetty autentikointi ja tapahtumalogi. IP-20S täyttää erinomaisesti kriittisten verkkojen vaatimukset fyysiselle rakenteelle ja tietoturvalle. Yhteys on 256-bittisesti AES –salattu ja myös linkin hallintaan käytettävät protokollat ovat salattuja.

Verkkojen kellosynkronointia varten IP-20S tukee SyncE ja 1588v2 PTP -standardeja. Laitteen sisäinen puskurointi välittää purskeisen datan varmasti ja virheettömästi. Adaptiivinen modulaatio (QPSK–2048QAM) takaa radiokanavalle parhaan mahdollisen hyötysuhteen kaikissa olosuhteissa.

Radiolinkki asennettuna alle 8000€


Mastopaikan hankinnan tai maston rakentamisen kustannuksiin emme pysty vaikuttamaan. Näitä lukuunottamatta radiolinkin kustannukset koostuvat seuraavasti:

  • Linkkijänteen suunnittelu: 300€

  • 2x Ceragon IP-20S (13GHz): 3750€

  • 2x 90cm antennit (13GHz): 980€

  • 2x lisenssit (adaptiivinen modulaatio ja 100Mbit/s): 270€

  • Konfigurointi NDC:llä: 130€

  • LAITTEET YHTEENSÄ 5330€ (ALV 0%)

HUOM: valittavat lisenssit ja antennin koko vaikuttavat laitteiston kokonaishintaan


  • Kaapelointi asennuspaikalla: 300€ (arvio, riippuu käytettävästä kaapelista ja sen määrästä)

  • Asennus: 2000€ (arvio, riippuu mastotyöurakoitsijasta)

  • Radiolupa: 300€/vuosi (arvio, haetaan Traficomilta ja riippuu mm kanavan kaistanleveydestä)

  • KAIKKI YHTEENSÄ VAIN 7930€

 
 


Kysy Ceragon radiolinkeistä:

Vesa Karppi

Sales, Critical Infrastructure

0400–871107

vesa@ndc.fi


bottom of page