top of page

Docker tuki Advantechin reitittimille

Advantech on tuonut Docker tuen reitittimilleen (Smartstart SL305, ICR-3200 ja ICR-4400 sarjat). Aiheesta voit katsoa englanninkielisen opasvideon täältä.


Aikoinaan standardoidut kuljetuskontit mullistivat rahtiliikenteen. Ne ovat helposti käsiteltäviä, pinottavia sekä siirrettäviä laivasta toiseen. Lähettäjä voi luottaa lastin saapuvan ajallaan ehjänä perille ja logistiikkaketjun ei tarvitse välittää konttien sisällöstä. Tästä on kyse myös Docker-sovelluskonteissa (application containers). Alustan (laiva) ja sovelluksen (rahti) välinen suhde on mahdollisimman riippumaton ja ennustettava.


Perinteisesti sovelluskehittäjä on ilmoittanut ylläpidolle tai palveluntarjoajalle tarvitsevansa esimerkiksi MySQL-tietokannan sekä halutun PHP-version. Tuotannon kynnyksellä voi käy kuitenkin ilmi, että MySQL:n asetukset tai PHP:n moduulit eroavat kehitys- ja tuotantoympäristöjen välillä. Seurauksena on, että sovellus ei toimikaan heti odotetusti.


Docker paketoi sovelluksen ja sen tarvitseman sovellusalustan, kuten PHP, Node.js, tms. standardilla tavalla, ajaa niitä kevyissä konteissa eli käyttöjärjestelmätason virtuaalipalvelimissa (container virtualization) sekä linkittää kontit keskenään.


Kehittäjä voi olla varma, että kehitysympäristössä toimiva sovellus toimii myös tuotannossa. Lisäksi jatkuva toimitus (continuous delivery) helpottuu. Puhutaan myös ketteristä mikropalveluista (microservices), kun sovellus koostuu lukuisista pienistä verkottuneista sovelluksista.Lisätiedot:

Advantech tuotteista: jyri@ndc.fi

Teksti: Jyri Vilamo

Lähteet: Advantech ja L. Pitkänen/Planeetta

05.10.2021

bottom of page