top of page

Miksi ICR-3231 on niin hyvä mobiilireititin?


Advantech B+B julkaisi vuodenvaihteessa uuden ICR-3231 -mobiilireitittimen. Tässä reitittimessä monta asiaa on tehty vähän paremmin. Tässä tarkempi katsaus laitteen saloihin, mikä tekee siitä poikkeuksellisen hyvän mobiilireitittimen.


Jykevä ja viimeistelty kotelo


Reititin tuntuu käteen viimeistellyltä ja laadukkaalta: Koko on kompakti, liitännät ja LEDit ovat selkeitä. SIM-kortit asennetaan suljettavan kannen alle. Lisäksi kotelon kanteen on merkattu eri LEDien ja liitäntöjen merkitykset. Laite voidaan asentaa joko DIN-kiskoon tai erillisten kiinnityskorvakkeiden avulla seinään tai taustalevyyn.


Uusi radio, uudet kujeet


Myös kotelon sisällä on tapahtunut muutoksia: Radiomoduulissa on tuki entistä useammalle mobiiliverkon taajuudelle, mukana myös private LTE -taajuuksia, kuten Band 38 (TDD 2600MHz). Tämän ansiosta ICR-3231 soveltuu myös yksityisten LTE-verkkojen päätelaiteratkaisuksi. Laitteesta on myös ICR-3231B B-IoT/LTE-M tuotevariantti, joka on yhteensopiva uusiempien 5G verkkojen kanssa.


Pellin alla perusasiat kunnossa


Mobiilireititin asennetaan monesti miehittämättömiin kohteisiin, jolloin reitittimen on pakko toimia luotettavasti ja toipua itsekseen mahdollisista poikkeustilanteista. Advantechin reitittimet ovat todistaneet luotettavuutensa: Useiden vuosien ja tuhansien myytyjen reitittimien kokemuksella voimme sanoa, että nämä reitittimet eivät pienestä hätkähdä. Jos operaattori pudottaa reitittimen linjoilta, laite huomaa sen ja osaa avata yhteyden uudestaan, tai vaihtaa tarvittaessa yhteyden toiselle SIM-kortille.


Ominaisuuksia löytyy muutenkin laajasti: Reititintä voi käyttää esim. varayhteyslaitteena, jolloin kiinteän verkon pettäessä hyppää automaattisesti mobiiliyhteydelle. Laitetta voi käyttää myös IPSec- ja OpenVPN-päätelaitteena, ja sitä voi halutessaan komentaa vaikka tekstiviesteillä.


Viritysosia saatavilla


Mitä jos kaikesta huolimatta ominaisuudet loppuvat kesken? Ei huolta: Laite on ohjelmoitava (C/C++, Python, Bash, Node-RED), ja valmistajan sivuilta löytyy ilmaiseksi kattava valikoima lisämoduuleita. Niiden avulla laitteesta voi tehdä vaikka Modbus RTU / TCP -gatewayn. Jos tämä ei riitä, lisää voi tehdä itse tai tilata meiltä. ICR-3231 taipuu erinomaisesti erilaisiin IoT-projekteihin: Olemme toteuttaneet useita projekteja, jossa reititin toimii esiprosessorina ja gatewayna vanhan sarjaliikennepohjaisen laitteen ja modernin IoT-alustan välisenä linkkinä.


Huoltosopimus ilman kilometrirajaa


Reitittimien uusimmat firmwaret ovat ladattavissa ilmaiseksi Advatechin Engineering Portalista. Samoin Advantechin omat lisämoduulit (User Module) ovat ilmaisia. Voimme myös pitää laitteiden firmwaret ja konfiguraatiot ajan tasalla ja valvoa verkkoa puolestasi erillisellä huoltosopimuksella.


Kysy lisää!


Haluatko nähdä omin silmin mihin tämä reititin taipuu? Ota yhteyttä ja kutsu meidät käymään!


Mikko Kiertonen, mikko@ndc.fi, 050 465 4885

bottom of page