top of page

Esittelyssä Ilona Munter: Prosessit sujuvat kun ERP toteutetaan ajatuksellaIlona Munter, NDC:n talousjohtaja

Ilona Munter vastaa NDC:n taloushallinnosta ja tilaus/toimitus -prosessista käytännössä yksin. Vannoutuneena metallifanina Ilona on Tuska-festareiden vakioasiakas, ja oman mökin remontoinnissa Ilona tekee isot suuntaviivat puukkosahalla ja piikkauskoneella. Samaa asennetta tarvitaan välillä myös NDC:llä, kun järjestelmiä pitää remontoida paremman tehokkuuden toteuttamiseksi.


Tehokkuutta järjestelmistä


Ilona on ollut NDC:llä vuoden 2013 alusta lähtien, ja oli keskeisessä roolissa kun NDC muutettiin teollisuus-IT:n maahantuontiyhtiöstä vaativien OT-verkkojen palvelutoimittajaksi.

Ilonan tehokkuuden salaisuus on nojautuminen moderneihin työkaluihin tehokkuuden parantamiseksi, ja siksi Ilona on vastannut jo alusta asti NDC:n ERP-järjestelmähankkeiden toteuttamisesta.


"Täydellistä järjestelmää ei ole"


NDC:n toiminta on varsin monimutkaista johtuen mm. kansainvälisistä ostoista ja kokoonpanotyön vaikutuksesta varastohallintaan, jonka takia järjestelmältä vaaditaan paljon. Suurin osa myymistämme tuotteista ovat sellaisia, joita ei varastoida, jolloin toimitusaikojen seuraaminen ja raportointi asiakkaalle on työläs mutta välttämätön työvaihe. Tässäkin oikeilla työkaluilla päästään hyvään tehokkuuteen.


Ilona kertaa kokemuksiaan ERP-hankkeista: "Järjestelmäkehityshankkeessa kaikkein tärkeintä on purkaa omat prosessit ja toimintamallit riittävän pieniin osiin, jotta eri järjestelmien toimivuutta voidaan arvioida riittävän tarkasti. Mikään tuote ei kuitenkaan tule vastaamaan kaikkiin tarpeisiin, ja parhaat järjestelmähankkeet ovat sellaisia, joissa priorisointi on tehty oikein. Neuvoisin siksi miettimään tarkaan, mitä nykyisestä järjestelmästä on elintärkeää saada mukaan ja mistä ollaan valmiita luopumaan/näkemään lisää vaivaa, jotta saataisiin uusia ominaisuuksia tilalle."


Tuki ja räätälöitävyys tärkeää


Ilonan mukaan erityistä huomiota kannattaa käyttää sen arvioimiseen, kuinka helppoa järjestelmän räätälöinti on - sekä etenkin se, kuinka laadukasta ja nopeaa tukea järjestelmätoimittaja tarjoaa. "Paras ERP-toimittaja on vähän niin kuin NDC: Asiantunteva, joustava ja palvelualtis," Ilona kuittaa.

Ilona Munter

Talousjohtaja


ilona@ndc.fi

LinkedIn

bottom of page